fbpx
Сьогодні
20:55 10 Січ 2022

У НАТО заявили, що вимоги Росії є категорично неприйнятними для Альянсу

Фото Reuters

Заступник генерального секретаря Альянсу Мірча Джоане провів телефонні переговори з двома членами так званого Асоційованого тріо – Грузією та Молдовою. Водночас Генсек НАТО Єнс Столтенберг провів переговори з віце-прем'єром України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною.

Про це обидва чиновники повідомили на своїх сторінках у Twitter.

Мірча Джоане зазначив, що з грузинською та молдовською сторонами відбувся конструктивний діалог про стан справ у Європі з обговоренням нарощування Росією військової могутності біля українських кордонів.

Також Джоане наголосив, що НАТО підтримує право кожної країни вибирати свій власний шлях та власні заходи безпеки.

Заступник Генерального секретаря НАТО наголосив на тому, що основні вимоги Російської Федерації категорично неприйнятні для Альянсу, оскільки порушують фундаментальні принципи, на яких він створювався, одна з яких — неприпустимість втручання третіх країн у безпекову політику інших незалежних держав.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на зустрічі з віце-прем'єром Ольгою Стефанишиною висловив рішучу політичну та практичну підтримку з боку Альянсу, назвавши Україну близьким партнером блоку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: