fbpx
Сьогодні
14:54 10 Січ 2022

У Києві мешканці 16-поверхівки вимушені опалювати будинок дровами

Фото: lun.ua

Мешканці недобудованого 16-поверхового ЖК "Кузьмінський 2" на вулиці Магістральна, 33 вимушені опалювати будинок дровами.

У ЖК почала працювати твердопаливна котельня, розповів очевидець Володимир Гуцул у Facebook.

За його словами, до будинку не підведено жодних комунікацій: немає ні газу, ні централізованого водопостачання та каналізації.

"Єдине що є – це електричні кабелі, які йшли на будівельний майданчик. А значить, мешканці платять за світло в кілька разів більше, ніж решта киян. Але є й плюс – від цін на газ та опалення мешканці будинку не залежать. Для них тепер важливими показником є вартість дров", — пише Володимир Гуцул.

ЖК Кузьмінський 2 пов'язують із скандальним забудовником Анатолієм Войцеховським, який, за даними "Наші Гроші", ховається у Польщі. Войцеховський – засновник групи Компаній Укогруп, яка об'єднує 63 компанії, що займаються будівництвом нерухомості.

Ці компанії будують у Києві близько 40 житлових комплексів на самовільно зайнятих земельних ділянках, часто без будь-якої дозвільної документації. У 2019 році 14 незаконних об'єктів Войцеховського було заарештовано.

За даними "Лун", об'єкт мали ввести в експлуатацію в 2021 році, проте цього ще не трапилося. Проте у будинку вже мешкають люди. Після того як Войцеховський залишив Україну, будівлю не добудували і комунікації не провели.

Дровами квартири опалюють не перший рік. У 2020 році мешканці ЖК розповіли у сюжеті ТСН, що платять комунальні приватній компанії. За тиждень люди спалюють фуру лісу. Також, за їхніми словами, каналізація йде одразу у річку.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: