fbpx
Сьогодні
14:17 10 Січ 2022

Столтенберг заявив, що НАТО допомагає Україні в досягненні критеріїв, необхідних для членства

English version here

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО допомагає Україні в досягненні критеріїв, які необхідні для членства в організації.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, рішення щодо членства ухвалюватимуть союзники й Україна, і більше ніхто не має права нічого про це сказати.

"Щодо членства. Ми підтвердили, що підтримуємо рішення, ухвалене на саміті в Бухаресті в 2008 році. Ми допомагаємо Україні просуватися на шляху до членства в НАТО за допомогою проведення реформ, досягнення стандартів НАТО. Ми чітко заявили, що ніколи не підемо на компроміс щодо права будь-якої держави в Європі обирати свій шлях. Тому фундаментально, щоб цей принцип жодним чином не було порушено, що означає, що це Україні та тридцяти союзникам по НАТО вирішувати, коли Україна готова до членства. Ніхто не має права нічого про це сказати", – зазначив Генсек НАТО у Брюсселі перед початком засідання Комісії Україна-НАТО.

За його словами, альянс продовжить надавати політичну підтримку територіальній цілісності та суверенітету України, а також практичну допомогу.

Він також додав, що чіткий сигнал щодо того, що Україна має право себе захищати.

Раніше Єнс Столтенберг заявив, що Росія не має права вето на вступ України до НАТО.

Як раніше заявляв міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, на остаточне рішення НАТО щодо вступу України до лав Альянсу впливає думка кількох країн, які насамперед замислюються над реакцією Росії на це рішення.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: