fbpx
Сьогодні
16:40 10 Січ 2022

Стефанчук заявив, що Рада не отримувала документів про підозру Порошенку

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив, що станом на 29 грудня в парламент не надсилали документів про реєстрацію підозри народному депутатові Петру Порошенку.

Про це йдеться в офіційній відповіді Стефанчука, яку оприлюднила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко.

При цьому в Офісі генерального прокурора раніше заявляли, що виконувач обов'язків генпрокурора Олексій Симоненко надсилав до Ради такий документ ще 20 грудня.

Як пише «Інтерфакс-Україна», в ОГП 28 грудня повідомили, що виконувач обов'язків генпрокурора Олексій Симоненко ще 20 грудня надсилав голові Верховної Ради Стефанчуку офіційний лист із повідомленням щодо підозри Порошенку.

Геращенко заявила, що наприкінці грудня її фракція звернулася до Стефанчука із запитом, чи отримував він цей документ. Заперечну відповідь вона оприлюднила 10 січня.

Зазначимо, що згідно зі статтею 482-2 Кримінального процесуального кодексу України, орган або посадові особи, які повідомили народному депутату про підозру, зобов'язані негайно, але не пізніше 24 годин від моменту вчинення такої дії, повідомити про це голову Верховної Ради.

Довідка

17 грудня слідчі ДБР спробували вручити Петру Порошенку повістку про виклик на допит у бюро. Але колишній президент швиденько сів у машину і поїхав геть, крикнувши водієві російською мовою: "Поехали, ё.. твою мать!"

Після цього Порошенко заявив, що поїхав у справах за кордон і повернеться у першій половині січня.

Ще пізніше він повідомив, що його "відрядження" затягується і повернеться він уже в другій половині січня.

А тим часом правоохоронці направили поштою п'ятому президентові підозру в державній зраді та сприянні терористам у справі про постачання вугілля з Донбасу, де також фігурує кум Путіна Віктор Медведчук.

Захист Порошенка здійснюють двоє юристів – Ігор Головань, який давно працює з п'ятим президентом, та Ілля Новіков – відомий російський адвокат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: