fbpx
Сьогодні
18:32 09 Січ 2022

Цьогоріч будуть реалізовані два проєкти трансформації вугільних регіонів

English version here

На 2022 рік запланований старт проєктів трансформації вугільних регіонів у Червонограді (Львівська область) та Мирнограді (Донецька область).

Про це на брифінгу заявив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє Укрінформ.

"Важливими є започатковані проєкти у вугільній галузі, і вони будуть реалізовані в цьому році. Це проєкти з трансформації вугільних регіонів. Підготовлено для старту два проєкти справедливої трансформації у Червонограді та Мирнограді", – сказав Галущенко.

За його словами, проєкти будуть реалізовані за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку, а також урядів Великої Британії та Німеччини.

Крім того, повідомив Галущенко, у держбюджеті на 2022 рік уперше з 2018 року передбачені кошти на розвиток вугільної галузі.

Зазначимо, Кабінет Міністрів 22 вересня 2021 року схвалив концепцію Державної цільової програми справедливої трансформації вугільних регіонів України на період до 2030 року. Програма охопить близько 20 територіальних громад у Волинській, Дніпропетровській, Луганській, Донецькій та Львівській областях.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 14 липня минулого року заявив, що в Україні офіційно стартує програма зі справедливої трансформації вугільних регіонів: пілотні проєкти буде здійснено за підтримки міжнародних партнерів у Червонограді та Мирнограді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: