fbpx
Сьогодні
20:26 08 Січ 2022

В Україні надаватимуть психологічну підтримку жінкам 50+

Фото Facebook "Сила віку жінок"

В Україні започаткували проєкт психологічної підтримки жінок 50+ років. Його реалізує благодійна організація "Сила віку жінок" за сприяння фонду "Відродження".

Про це Укрінформу повідомили в благодійній організації "Сила віку жінок".

Там зазначили, що пілотні психотерапевтичні групи для 30 жінок розпочали роботу у грудні. Заняття в них присвячені прийняттю жінками свого віку, змін в організмі та тілі й позитивному ставленню до цього.

Після роботи у групах жінки будуть навчатися лідерству, щоб створити антиейджистський рух у всіх регіонах України, сприятимуть позитивним змінам у політиці країни щодо жінок передпенсійного та пенсійного віку.

Реалізують проєкт психологиня Наталя Підлісна, культурологиня Людмила Гарбуз та соціальна працівниця Олена Девіс.

"Життя після 50 років для багатьох жінок перетворюється в непомітне суспільству існування. На роботу не беруть, навіть резюме не читають, великі суспільні тусовки і проєкти проходять повз… В умовній Португалії чи Нідерландах жінка в цьому віці сама вирішує, чи хоче вона продовжувати кар'єру, чи хоче щось змінювати у своєму житті. "Сила віку жінок" вирішила змінити це", – пояснює створення проєкту співзасновниця "Сили віку жінок", авторка книжки "Про жінок за 50", психологиня Наталя Підлісна.

За словами соціальної працівниці Олени Девіс, головне завдання проєкту – зламати систему ставлення до жінок третього віку як до відпрацьованого матеріалу. "Жінки, які були експертками до 50 років не стають після нерозумними, непрацьовитими та нетехнологічними. Навпаки, вони мають більше досвіду і навичок, ніж молодші колеги. Тому не треба списувати нас, ми самі хочемо вирішувати – чи працювати нам після пенсії, чи займатися своїм хобі та доглядати онуків. Ми вимагаємо змінити і позитивізувати ставлення до нас!" – зазначила вона.

Своєю чергою культурологиня Людмила Гарбуз підкреслює, що "жінка не має строку придатності, бо не товар, який швидко псується, який зі зморшками на обличчі та появою хронічних захворювань стає таким, який треба сховати від очей. Жінка в будь-якому віці заслуговує на повагу, любов і позитивне відношення".

Щоб не пропустити набір наступних груп психологічної підтримки жінок 50+ років необхідно долучитися до спільноти "Сила віку жінок" у Facebook.

Нині в спільноті вже – понад 1500 жінок з усієї України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: