fbpx
Сьогодні
19:27 08 Січ 2022

В Англії та Уельсі хочуть заборонити знімати жінок, які годують грудьми у громадському місці

Фото: PA Media

В Англії та Уельсі хочуть заборонити фотографувати та знімати на відео матерів, які годують грудьми у громадських місцях, без їхньої згоди.

Наразі цей законопроєкт розглядають у парламенті, пише BBC.

Таким чином, ініціатори проєкту розраховують боротися з вуайєризмом — сексуальним відхиленням, для якого характерне підглядання за людьми, які займаються сексом або «інтимними» процесами.

Біля витоків кампанії проти фотозйомки матерів-годувальниць стоїть дизайнерка з Манчестера Джулія Купер. Вона на власному досвіді знайома з цим явищем: Купер згадує, як в одному з міських парків збиралася годувати доньку та помітила чоловіка, який спостерігав за нею.

Чоловік зрозумів, що його бачать, але все ж таки дістав цифрову камеру із зум-об'єктивом і почав фотографувати Джулію. У поліції не знайшли складу злочину і заява Купер була проігнорована.

годують грудьми

Фото: Unsplash

Джулія звернулася за допомогою до депутатів-лейбористів Джефа Сміта та Стелли Кризі. Сміт зацікавився питанням після того, як до нього звернулася обурена виборниця, а Кризі зазначає, що сама зіткнулася із цією проблемою.

"Я розуміла, що доньку треба терміново годувати, бо вона плакала", — згадує Стелла Кризі.

Почавши годувати, вона помітила, що незнайомий підліток дивиться прямо на неї.

"У нього в руках був телефон, і я думала, що він грає, а потім я з жахом зрозуміла, що він робить знімки", – розповідає парламентарій.

За словами Стелли, почуття, яке вона тоді зазнала, були дуже болісним.

Якщо законопроєкт схвалять, така зйомка вважатиметься злочином, а максимальним покаранням за нього стануть два роки в'язниці. Також необхідно довести, що людина діяла з метою отримання сексуального задоволення або щоб принизити та залякати жертву.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: