fbpx
Сьогодні
09:05 08 Січ 2022

Україна має всі можливості отримати останній транш від МВФ

English version here

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що Україна має всі шанси отримати останній транш Міжнародного валютного фонду

Для цього потрібно виконати усі структурні маяки по діючій програмі.

Транш повинен надійти у червні і щонайменше до кінця року можна буде обійтися без МВФ, заявив Гетманцев в ефірі "Змістовно з Христиною Яцків" на Еспресо.TV.

"Я не бачу структурних маяків, які б ми не могли виконати, щоб отримати наступний транш. Я передбачаю, що наступний червневий транш ми отримаємо, можливо, своєчасно", – сказав він.

При цьому народний депутат додав, що Україна пройшла роки пікових виплат за держборгом і може замислитися про перехід на фінансування державного бюджету без підтримки Міжнародного валютного фонду.

"Ми пройшли пікові 2020-й і 2021-й роки… Хотілося б все ж розглянути можливість і провести дискусію про нову програму, а не стрибати в неї з головою. Можливо, і буде можливість до кінця року пройти без МВФ, наступний рік пройти без Фонду, а далі вже дивитися на ситуацію з публічними фінансами", – прокоментував Данило Гетманцев.

МВФ у червні 2020 року затвердив для Києва програму stand-by загальним обсягом близько $5 млрд, відразу виділивши перший транш фінансування обсягом $2,1 млрд.

Однак обумовлений графік переглядів було порушено, а фінансування відновилося лише 22 листопада цього року, коли Рада директорів Фонду виділила другий транш у розмірі $700 млн.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: