fbpx
Сьогодні
08:45 08 Січ 2022

У Казахстані почали створювати добровольчі загони

У столиці Казахстану Алмати сформували дружину «Халиқ сақшиси»

Про це повідомляє у Телеграм-каналі ОРДА.

Небайдужі астанчани висловили готовність допомогти правоохоронним органам у цей складний час у підтримці та забезпеченні миру та порядку в країні, повідомляли у горакіматі.

Серед добровольців – спортсмени, лікарі, підприємці, педагоги та волонтери.

«Ми всі бачимо, що відбувається у країні. Мирні демонстрації вилилися в погроми та масові акти мародерства та насильства. Переживаємо за своє місто, свою країну. Тому ми об'єдналися, щоб відстояти наше місто від можливих порушень закону та порядку», – каже підприємець Алібек Мукатаєв.

Найчисленнішою групою добровольців виявилися спортсмени.

«Ми допомагатимемо підтримувати публічний порядок стільки часу, скільки потрібно. Усі маргінали, провокатори та особи, які бажають у ці дні поживитися за чужий рахунок, повинні знати, що отримають жорстоку та гідну відсіч. Ми не будемо сперечатися за спинами поліцейських», – заявив чемпіон світу зі змішаних єдиноборств Ельдар Кудайбергенов.

Також затримано екс-главу Комітету нацбезпеки Казахстану Каріма Масімова. Його підозрюють у державній зраді, він перебуває у СІЗО. Повідомляється також про затримання інших осіб, їхні прізвища не розголошуються.

Нагадаємо, що 2 січня у Казахстані позпочалися протести через підвищення цін на зріджений нафтовий газ.

З 1 січня 2022 року ціна на зріджений нафтовий газ у Казахстані піднялась до 120 тенге (приблизно 7 грн) за літр. Це викликало хвилю незадоволення, а люди вимагали знизити її вдвічі ㅡ до 50-60 тенге за літр.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: