fbpx
Сьогодні
22:30 08 Січ 2022

На Донеччині очікують народження тигреня у бенгальських тигрів. У всьому світі їх залишилось до двох сотень

Фото: "Суспільне"

У Маріупольському зоопарку народиться тигреня у бенгальських тигрів.

Про це повідомила працівниця Маріупольського зоопарку Наталія Луценко, пише Східний Варіант з посиланням на сюжет Суспільного.

У Маріупольському зоопарку чекають на поповнення. У пари блакитнооких бенгальських тигрів народиться малюк.

За словами працівниці зоопарку, бенгальським тиграм Люсі та Алексу 4 роки. Цей вид тигрів виведений штучно, вони мають білий окрас, чорні смужки та блакитні очі. В усьому світі бенгальських тигрів залишилось до двох сотень, каже фахівчиня.

"Досить добродушні, ласкаві. Вони, напевно, протягом усього життя грайливі, навіть дорослі пари — вони люблять гратися, люблять ніжитися на сонечку, купатися. Дуже люблять у тирсі, в суху пору року, повалятися. Дуже люблять купатися, божевільно вони воду люблять. На відміну від левів, тигри обожнюють воду в спекотну пору року. Сніг люблять, по снігу теж вони стрибають, чистять свою шерсть, потім вилизуються дуже довго. Поводяться як звичайний домашній кіт", — розповіла Наталія Луценко.

Бенгальські тигри люблять гратися, ніжитися на сонечку та купатися.

Щодня, каже Наталія, одному дорослому тигру потрібно у середньому 10 кілограмів м'яса. Це може бути яловичина, баранина, курятина, свинина або навіть риба. Вагітній самиці Люсі додають ще й вітаміни.

бенгальский тигр

Фото: "Суспільне"

"Додаємо крейду, щоб кістки були міцні, додаємо риб'ячий жир. Ми дивимося, якщо почалась линька не вчасно, якщо стали вуса випадати. Якщо тварина, самка вагітна, то їй додаткові вітаміни потрібні. Ми включаємо, додатково, в її раціони ці вітаміни", — розповіла фахівчиня.

Дорослий тигр щодня з'їдає до 10 кілограмів м'яса

Також у Маріупольському зоопарку мешкає пара уссурійських тигрів Зевс і Гєра та троє їх діточок.

"Вони не дуже люблять літо, спеку. Хоча ми намагаємося щоденно їх купати, регулярно. Утримання однакове, як і бенгальські, леви, як і уссурійські, той же раціон, вітаміни", — говорить фахівчиня.

бенгальский тигр

Фото: "Суспільне"

За словами Наталії, через карантинні обмеження та зменшення відвідувачів, зоопарк почав брати їжу для тигрів у борг.

"Ми готові малюків відправляти в ту ж Африку, на природу, щоб вони адаптувалися в якомусь Центрі і їх випускали в дику природу. Де їх дійсно не вистачає, де вони на межі зникнення. Але, для цього потрібна державна програма", — зауважила працівниця зоопарку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: