fbpx
Сьогодні
Відео 20:55 08 Січ 2022

Художниця, яка створює картини спільно із робопсом, вже продала картину за $31,5 тисяч

Фото: Agnieszka Pilat / Facebook

Польсько-американська художниця Агнешка Пілат першою залучила технологію на основі штучного інтелекту для створення картин. Вона використала робопса Spot, розробленого Boston Dynamics, як помічника у студії. Одну їхню картину вже продали на аукціоні за 31,5 тисяч доларів.

Про це пише видання Artnet.

Boston Dynamics та інші компанії з виробництва робототехніки запросили Пілат як першу художницю для їхньої артрезиденції.

У 2021 році авторка вже представила серію полотен «Відродження 2.0», взявши за основу роботи відомих авторів, зокрема Мікеланджело, Леонардо да Вінчі та Марселя Дю.

Пілат зробила робопса помічником на студії та вірить, що одного разу його картини впишуть в історію західноєвропейського мистецтва. До тіла Spot прикріпили механічну руку і запрограмували його наносити зображення на полотно, яке художниця попередньо ґрунтує та фарбує.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Agnieszka Pilat (@agnieszka_pilat)

Жінка дає пристрою вказівки через iPad. Наразі робот здатний лише на прості рухи та промальовування прямих ліній. Одне із полотен, створених спільно зі Spot, Пілат вдалося продати на аукціоні Sotheby's за 31,5 тисяч доларів (866 тис. грн).

Мисткиня переосмислила сюжети, зобразивши на кожному полотні робота Spot. Вона зробила роботів головною темою своїх творів.

Присвячуючи портрети новим технологіям, художниця порівнює їх із сучасною аристократією. Наразі художниця працює над колекцією NFT-творів і поки що не планує розлучатися з роботом.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Agnieszka Pilat (@agnieszka_pilat)

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: