fbpx
Сьогодні
13:57 08 Січ 2022

Безробітні малозабезпечені можуть отримати від держави допомогу: що для цього треба

Фото: Рубрика

З 1 січня 2022 року безробітні малозабезпечені зможуть отримати фінансову допомогу від держави для започаткування власного бізнесу

Допомога надаватиметься в рамках нової бюджетної програми сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей ("Рука допомоги"), розробленої Міністерством соціальної політики України.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на їх пресслужбу.

На реалізацію цієї програми у прийнятому Верховною Радою держбюджеті на наступний рік передбачено близько 100 млн грн.

Безвідсоткова фінансова допомога розміром до 15 мінімальних зарплат (це близько 100 тис. грн) зможе використовуватися тільки для оплати рахунків на придбання необхідного обладнання і матеріалів.

Через три роки підприємницької діяльності допомогу потрібно буде повернути.

Чим приваблива ця програма, так це те, що сума, яка повертається, зменшується на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску.

Крім того, якщо такий підприємець працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, повертати допомогу державі буде не потрібно.

Для отримання фінансової допомоги потрібно звернутись із заявою до центру зайнятості за місцем проживання.

Також потрібно надати довідку про відсутність притягнення до кримінальної відповідальності, судимості та бізнес-план майбутньої справи.

Нагадаємо, що програма розроблена Міністерством соціальної політики України на основі успішного досвіду пілотного проекту «Рука допомоги», що добре себе зарекомендував у Львівській, Полтавській, Харківській областях.

Допомогу від держави на відкриття власної справи тоді отримали понад 230 учасників пілотного проекту, з яких більше 90% досі успішно працюють.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: