fbpx
Сьогодні
10:05 08 Січ 2022

Адміністрація Білого дому припускає скорочення американських та російських військ на Сході Європи

English version here

Фото Reuters

Американські чиновники готові запропонувати обговорення щодо скорочення розгортання військ США і Росії та військових навчань у Східній Європі

Про це повідомили NBC News.

Оскільки десятки тисяч російських військових зосереджені на кордоні України, адміністрація Байдена погрожує безпрецедентними санкціями та іншими жорсткими кроками, якщо Росія почне військові дії проти України.

Адміністрація "складає список варіантів зміни позиції сил в Європі для обговорення з Росією на переговорах", – сказав представник адміністрації.

Якщо Росія виявить бажання обговорити скорочення своєї присутності в регіоні, США будуть готові обговорити конкретні кроки, сказав чиновник.

Для будь-якої зміни військової присутності США в Європі Росія повинна буде вжити взаємних, рівноцінних кроків для скорочення своїх сил, а відведення російських військ з України буде недостатньо, вважає нинішній чиновник.

Після публікації цієї статті речник Білого дому з національної безпеки Емілі Хорн заперечила, що США розглянуть можливість скорочення кількості військ, які постійно дислокуються в Польщі та країнах Балтії.

Після того, як Росія захопила український півострів Крим у 2014 році, США та інші країни НАТО перекинули у Східну Європу  війська, включаючи бронетанкові підрозділи США.

А також розширили повітряне та морське патрулювання разом із гучними військовими навчаннями від Балтії до Чорного моря.

З більш ніж 70 000 американських військових, які дислокуються в Європі, приблизно 6 000 американських військ розгорнуті в Східній Європі на основі ротації, в тому числі близько 4 000 у Польщі.

Інші країни НАТО також мають тисячі військових, які чергуються в регіоні для підтримки східного флангу альянсу.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: