fbpx
Сьогодні
13:43 07 Січ 2022

У Львові почав курсувати перший 5-секційний трамвай українського виробництва

У Львові 6 січня почав курсувати новий трамвай «Електрон» на маршруті № 8, що сполучає Сихів (вул. Вернадського) з центральною частиною міста (пл. Соборна).

Про це повідомив керівник управління транспорту департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури у Фейсбук.

За його словами, перший з 10 нових п'ятисекційних трамваїв Електрон поїхав з пасажирами на Сихів по 8 маршруті. Тепер цей маршрут зможе ще ефективніше і комфортніше підвозити мешканців Сихова до центру міста.

Відомо, що в межах співпраці з Європейським інвестиційним банком місто придбало вже три нові п'ятисекційні трамваї «Електрон», що виготовлені у Львові. До середини цього року очікують отримати ще 7 аналогічних трамваїв.

Як відзначають у міській раді, загальна пасажиромісткість трамваю становить 265 осіб. Це трамвай із системою кондиціонування салону і кабіни водія, з пониженим рівнем вібрації та шуму, технічний рівень якого відповідає сучасним європейським вимогам.

Широкі двері і низький рівень підлоги вагону дозволяють прискорити швидкість посадки-висадки пасажирів. Підлога вагону в зоні дверей салону обладнана системою підігріву, що унеможливлює обмерзання та намерзання снігу в зимовий період.

Спеціальне покриття вікон зберігає тепло у холодну пору року і відбиває ультрафіолетові промені сонця у спеку. Трамвай обладнаний зовнішніми та внутрішніми відеокамерами панорамного огляду.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: