fbpx
Сьогодні
20:08 07 Січ 2022

США можуть обговорити з РФ скорочення присутності та навчань у Східній Європі, — ЗМІ

Фото: Getty Images[;en]Photo: Getty Images

Адміністрація президента США Джо Байдена готує список пропозицій для майбутніх переговорів з Росією щодо так званих "гарантій безпеки" в Європі. Серед цих пропозицій скорочення військової присутності та навчань у Східній Європі.

Про це повідомляє американський канал NBC.

Як розповіли телеканалу чинний чиновник адміністрації США та два колишніх співробітника національної безпеки, на майбутніх переговорах можуть обговорити масштаби військових навчань, які проводять США та Росія, а також кількість американських військ, дислокованих у країнах Балтії та Польщі. Однак у відповідь на це Росія має забрати свої "Іскандери" з Калінінградської області.

"Адміністрація складає список варіантів зміни позицій сили в Європі для обговорення з Росією на переговорах", – сказав представник адміністрації Байдена.

Проте обговорювати такі кроки США готові лише у випадку, якщо Росія також виявить бажання обговорити скорочення своєї присутності в регіоні.

Американські чиновники вважають, що для будь-якої зміни військової присутності США в Європі Росія повинна буде вжити взаємних, рівноцінних кроків для скорочення своїх сил, а відведення російських військ з України буде недостатньо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: