fbpx
Сьогодні
17:25 07 Січ 2022

Шведський кінофестиваль влаштує експеримент із масовим гіпнозом глядачів перед кіносеансом

Ґетеборзький кінофестиваль, який проводять у Швеції, влаштовує експеримент із масовим гіпнозом глядачів перед кіносеансом, щоб посилити враження від фільму для "тих сміливців, хто наважиться зайти в кінотеатр".

Про це повідомили на сайті кінофестивалю.

Цього року на заході спеціально обрали три фільми, перед показом яких виходитиме гіпнотизер та проводитиме на головній сцені масовий сеанс гіпнозу.

Глядачів налаштовуватимуть на "душевний стан" відповідно до настрою та тематики фільму.

Зокрема, на вибір є:

  • драма тайського режисера Апічатпона Вірасетакула "Пам'ять" (Memoria) за участі з Тільди Свінтон;
  • американська комедія "Земля мрії" (Land of Dreams);
  • горор "Speak no evil" від данського режисера Крістіана Тафдрупа, світова прем'єра якого відбудеться цього місяця на фестивалі "Санденс".

Організатори кінофестивалю запевняють, що після сеансу гіпноз знімуть.

За допомогою гіпнозу кінофестиваль хоче "посилити" враження глядачів від побаченого. Гіпноз передбачає зосередження уваги людини на чомусь конкретному та зменшує периферійне усвідомлення.

На думку художнього керівника Ґетеборзького фестивалю Йонаса Хольмберга, перегляд фільмів у кінотеатрі має аналогічний ефект.

"Кінотеатри та гіпноз з'явилися наприкінці 19 століття. Якщо ви подивитеся на раннє кіно ㅡ Мельєс, Гріффіт ㅡ воно повністю наповнене гіпнозом. Не думаю, що це збіг. Є велика схожість між станом гіпнозу та переглядом фільму, особливо у кінотеатрі", ㅡ сказав він.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: