fbpx
Сьогодні
12:09 07 Січ 2022

Державна допомога для ФОП: хто може отримати та не повертати 97500 грн

З 1 січня 2022 року безробітні малозабезпечені громадяни можуть отримувати фінансову державну допомогу у розмірі до 15 мінімальних зарплат.

Виходячи з того, що станом на початок року мінзарплата складає 6500 грн, грошова допомога для ФОП може сягати 97500 грн.

На реалізацію нової бюджетної програми сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей держбюджетом-2022 передбачено 100 млн грн. Така допомога надаватиметься в рамках розробленої Мінсоцполітики програми "Рука допомоги".

Безвідсоткову фінансову допомогу можна використовувати виключно для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання та матеріалів.

Через три роки підприємницької діяльності допомогу потрібно буде повернути.

Зазначимо, що вагомою перевагою програми є те, що сума, яка повертається, зменшується на розмір сплачених за три роки податків та ЄСВ. Крім того, якщо ФОП працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, повертати допомогу державі буде не потрібно.

Для отримання фінансової допомоги треба звернутися до центру зайнятості за місцем проживання та подати:

  • відповідну заяву;
  • довідку про відсутність притягнення до кримінальної відповідальності, судимості;
  • бізнес-план майбутньої справи.

Допомогу щодо розробки бізнес-плану можна отримати від працівників ЦЗ. Вони також організують для майбутніх ФОП консультації із започаткування та ведення бізнесу.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: