fbpx
Сьогодні
18:31 07 Січ 2022

"ДБР і брехня на Різдво": у Порошенка прокоментували арешт активів і рахунків "Прямого" та "5 каналу"

Фото Reuters

Заява Державного бюро розслідувань про те, що Печерський суд нібито не накладав арешт на активи телеканалів "Прямий" і "5 канал" – відверта брехня.

Про це повідомляє адвокат Петра Порошенка Ігор Головань у Facebook.

Він також оприлюднив як доказ скріншоти з документів, які доводять, що серед майна та активів, на які незаконно наклали арешт, є активи ТОВ "Вільні медіа", що володіє двома цими телеканалами.

"От тільки частки Петра Порошенка у капіталі цих юридичних осіб давно немає. Петро Порошенко давно і публічно передав ці активи ТОВ "ВІЛЬНІ МЕДІА", засновниками якого є десяток відомих журналістів і народних депутатів. Тобто, прокурори і суддя умисно наклали арешт на медіаактиви, що вже не належать Петру Порошенку", – заявив адвокат.

За його словами, власники ТОВ "ВІЛЬНІ МЕДІА" подадуть апеляцію й вимагатимуть розслідування дій судді та прокурорів на предмет наявності складу злочину, передбаченого статтею 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Підозра Порошенка у держзраді

20 грудня експрезиденту Петру Порошенку повідомили про підозру в державній зраді та сприяння діяльності терористичної організації. Це стосується справи про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу в 2014—2015 роках.

За версією слідства, він використав надані йому повноваження та інструменти впливу, щоб контракти з ПАР були розірвані, а потім на вимогу представників Росії організував підписання від імені України контрактів на постачання вугілля з непідконтрольних територій, таким чином «поставивши країну в енергетичну залежність від РФ та підконтрольних їй ватажків псевдореспублік».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: