fbpx
Сьогодні
21:46 06 Січ 2022

У Лас-Вегасі на масштабному шоу побутової техніки не обійшлося без українців: чим дивували наші новатори

Фото: Qudi

З 5 по 8 січня 2022 року в американському Лас-Вегасі проходить масштабне шоу побутової електроніки Consumer Electronics Show (CES), де сміливі новатори з усього світу представляють свої технологічні нововведення

Серед них знайшлося місце і для українських технологічних компаній. Вперше відразу 8 стартапів представлять Україну на CES 2022. УНІАН знайомить читачів з переможцями відбору.

Найцікавіші проєкти.

Біонічний протез руки нового покоління

біонічний протез

Фото: Esper

Технологія, здатна суттєво поліпшити життя людям з обмеженими можливостями, в якій не обійшлося без зворушливої історії. Засновник Esper Дмитро Газда створив стартап, надихнувшись дружбою з дівчинкою, яка втратила руку в результаті аварії. Це і послужило відправною точкою в створенні біонічного протеза кістки руки.

Зубні щітки з цукрової тростини

зубна щіітка

Фото: Effa

Прямий шлях зберегти світ від пластику. Щітка складається з перероблених матеріалів, таких як папір на основі целюлози цукрового очерету і нейлонова щетина.

"Розумні" милиці

розумні милиці

Фото: ComebackMobility

Проєкт займається розробкою розумних насадок на милиці, які через сенсори контролюють і фіксують в програмі навантаження на тіло. Це допомагає прискорити процес відновлення пацієнтів із захворюваннями та/або пошкодженнями нижніх кінцівок, знизити ризик ускладнень і запобігти повторній травмі.

Маска для емоцій
фото Qudi
фото Qudi
Українські стартапи також привезли на виставку "першу у світі емоційну маску" Qudi. Вона реагує на рухи голови, відкриває рот під час розмови і може показувати різні анімації спікера. Якщо качати головою з боку в бік, з'явиться напис "Ні", якщо кивати – тоді "так".

Через Bluetooth та застосунок можна вибрати емоджі чи малюнки, які транслюватимуться на масці. Це рішення для тих, хто хоче одночасно залишатися анонімним та створювати унікальний контент.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: