fbpx
Сьогодні
22:20 06 Січ 2022

У Києві сьогодні віддали шану відомому тренеру Лобановському

6 січня, у переддень Різдва, народився Валерій Васильович Лобановський. Сьогодні йому б виповнилося 83 роки

Про це повідомляє Вечірній Київ.

"Лобановський віддав нашому клубу понад чверть століття. Спочатку прославляючи біло-сині кольори на футбольному полі як яскравий і обдарований гравець, а в подальшому — вже в тренерському амплуа задав вектор розвитку команди на багато років уперед, — зазначили у клубі "Динамо".

Вісім золотих тріумфів у чемпіонаті СРСР, шість Кубків СРСР, три Суперкубки СРСР, два Кубки володарів кубків, один Суперкубок УЄФА, п'ять перемог у чемпіонаті України та три Кубки України.

Таким є трофейний доробок легендарного тренера на чолі київського "Динамо" поки не вдалося перевершити нікому".

Валерій Васильович виховав трьох володарів «Золотого м'яча» — Олега Блохіна, Ігоря Бєланова й Андрія Шевченка, був законодавцем тенденцій футболу та прикладом для багатьох європейських наставників.

Щорічно в день народження Метра на Байковому кладовищі в Києві та біля колонади стадіону «Динамо», який носить його ім'я, збираються родичі та друзі, колеги та учні, співробітники "Динамо", щоб разом віддати шану пам'яті Валерія Васильовича Лобановського.

Гості пам'ятного дня вшанували легендарного тренера, поклавши квіти до меморіалу та схиливши голови на знак глибокої поваги до людини, ім'я якого навічно вписане золотими літерами до історії київського «Динамо».

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: