fbpx
Сьогодні
16:33 06 Січ 2022

На Кіровоградщині громада витратить 22 млн грн на проєкти розвитку в освітній сфері

Фото: «U-LEAD з Європою»

Гурівська територіальна громада Кіровоградської області запланувала витратити 22 млн грн на проєкти розвитку в освітній сфері.

Про це повідомили у Програмі "U-LEAD з Європою", передає "Укрінформ".

"На 2022- 2024 роки громада визначила 34 проєкти, реалізація яких планується за кошти місцевого бюджету та кошти, отримані з інших джерел, не заборонених чинним законодавством… Так, планується відремонтувати покрівлі шкіл у селах Гурівка та Бокове, встановити харчоблок в опорній школі села Бокове – орієнтовна вартість проєктів близько 22 млн гривень", – йдеться у повідомленні.

Крім того, для школярів планується будівництво двох спортивних майданчиків зі штучним покриттям для гри у мініфутбол – один у 2022 році, другий у 2023 році.

Як розповіла начальниця відділу розвитку територій Гурівської громади Лариса Свірса, серед затверджених 34 проєктів Стратегії розвитку значна частка припадає на освітню сферу, адже на території громади сім шкіл та сім садочків, які потрібно ремонтувати та модернізувати.

На першому етапі реалізації стратегії розвитку Гурівської громади у фокусі буде розвиток економіки, освітньої, медичної та екологічної сфер. Також планують реалізувати декілька ініціатив у туристичній сфері.

У стратегії розвитку Гурівської громади, яку розробили за підтримки "U-LEAD з Європою", врахували всі важливі для життєдіяльності громади.

"У нашій громаді створений Центр первинної медико-санітарної допомоги. Там працюватимуть два сімейні лікарі та педіатр. У 2021 році громада придбала медичне обладнання. Серед проєктів, спрямованих на покращення медичної сфери, у стратегії розвитку передбачено ремонт амбулаторій та водозабезпечення даних приміщень", – зазначила начальник відділу розвитку територій.

Також у громаді реалізовуватимуть проєкт реконструкції ботанічної пам'ятки природи місцевого значення "Дуби в Гурівському лісництві", облаштують та розроблять нові туристичні маршрути, а також планують популяризувати туристичний напрямок як для місцевих туристів, так і для закордонних.

«Впродовж наступних трьох років ми вивчимо питання створення туристичного маршруту «Веселі Боковеньки» і зможемо запропонувати цей проєкт для подальшого включення до Плану реалізації стратегії розвитку», – зазначила Свірса.

За словами керівника Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Кіровоградській області Олега Яременка, розробка стратегії розвитку для громади – це важливий та необхідний процес.

«Для того, щоб громада мала можливість брати участь у проєктах, залучати інвестиції та розвиватися, їй потрібен чіткий план. Робота над стратегією об'єднує громаду, допомагає виявити потреби жителів та їх побажання. Важливо, щоб це була реальна робота «в полях», а не кабінетна. За таких умов стратегія працюватиме на благо громади та її мешканців», – наголосив Яременко.

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: