fbpx
Сьогодні
12:06 06 Січ 2022

Група українських громадян не змогла вилетіти рейсом Алмати-Київ, - МЗС

Речник МЗС Олег Ніколенко заявив, що група українських громадян у середу, 5 грудня, не змогла вилетіти рейсом Алмати-Київ через призупинення роботи аеропорту.

Про це інформує "Укрінформ".

Ніколенко підкреслив, що ситуація ускладнюється введенням надзвичайного стану в Казахстані, нестабільною роботою мобільного зв'язку та Інтернету. Рух регіонального пасажирського транспорту частково обмежено, суттєво затримуються або скасовуються міжнародні авіарейси.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив відповідним підрозділам дипломатичної служби зосередитися на захисті інтересів українських громадян у Казахстані.

"Вчора ввечері група українських громадян не змогла вилетіти рейсом Алмати-Київ через призупинення роботи аеропорту. Дипломати допомогли українцям із пошуком місць для ночівлі. Нині посольство з'ясовує із адміністрацією аеропорту та авіакомпанією можливість здійснення зазначеного рейсу, підтримує зв'язок із пасажирами. За інформацією МЗС, аеропорт Нур-Султана працює в штатному режимі. Сьогодні планується рейс до Києва", – наголосив Ніколенко.

За його словами, подальші кроки МЗС та інших відомств задля захисту інтересів українців у Казахстані коригуватимуться залежно від розвитку безпекової ситуації.

Він закликав українців уникати місць масових заходів у Казахстані.

Посольство України закликало українців утриматися від поїздок до Казахстану у зв'язку із запровадженням надзвичайного стану.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: