fbpx
Сьогодні
21:31 05 Січ 2022

На Донеччині будують перший у регіоні завод із перероблення сміття

Фото: "Восточный Вариант"

У Бахмуті наближається до завершення будівництво заводу з перероблення сміття. Коли він почне працювати, сміття на звалищах області має стати на 90% менше.

Про це йдеться у статті та відео Східного Варіанту.

В Україні найбільш уживаним способом утилізації твердих побутових відходів усе ще залишається захоронення на полігонах.

На полігони вивозиться 94% ТПВ. Для порівняння: у середньому по Європейському союзу цей показник становить 25%.

сміття завод бахмут

Фото: "Восточный Вариант"

Перший у Донецькій області сміттєпереробний завод будується поруч із полігоном у місті Бахмут і повинен буде приймати відходи відразу з кількох прилеглих міст.

Він стане одним із найбільших в Україні — тут планують переробляти близько 60 тис. тонн сміття на рік.

Про це розповів голова обласного департаменту екології та природних ресурсів Сергій Натрус під час візиту до Донецької області в.о. голови Міністерства екології та природних ресурсів Руслана Стрільця.

сміття завод бахмут

Фото: "Восточный Вариант"

«Цей завод буде центром так званого кластеру, сюди планується завозити побутові відходи з чотирьох міст, які розташовані навколо Бахмута. До того ж ми розраховуємо на створення спеціального логістичного підприємства. Буде визначено підрядника, закуплено сміттєвози, які будуть задіяні для перевезень відходів від міських звалищ на сортувальну станцію», — повідомив Сергій Натрус.

Сміттєпереробний завод у Бахмуті будується у рамках програми президента України «Велике будівництво». Загалом бюджет будівництва склав 120 мільйонів гривень.

сміття завод бахмут

Фото: "Восточный Вариант"

За словами Сергія Натруса, вже обговорено тариф, який діятиме для жителів міст, що входять до Бахмутського кластеру. Це 30 гривень з особи.

Об'єкт обіцяють здати вже у березні 2022 року. Підприємство дасть 39 робочих місць працівникам станції, крім логістів та супутніх служб. До того ж є перспектива, що кількість робочих місць збільшуватиметься.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: