fbpx
Сьогодні
09:46 05 Січ 2022

Стало відомо, коли вакциновані бустерною дозою зможуть отримати нові covid-сертифікати

Заступниця міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич зазначила, що люди, які щепилися бустерною дозою вакцини COVID-19 зможуть отримати нові сертифікати вакцинації.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

COVID-сертифікати для вакцинованих бустерною дозою з'являться наприкінці січня.

До цього часу, усі, хто вакцинувався бустером, зможуть користуватися "зеленим" сертифікатом про повну вакцинацію.

Для того, щоб отримати новий сертифікат, потрібно надіслати запит на порталі чи у застосунку «Дія» не раніше останніх чисел січня, звісно, вже після самого щеплення.

Порядок генерації сертифікату нічим не відрізнятиметься від того, як створюються COVID-сертифікати на підставі одужання чи вакцинації.

"Єдиною відмінністю є термін дії нового документа — він буде чинним 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення проти COVID-19", – наголосили в МОЗ.

Повідомляється, що окрім COVID-сертифіката, українці, які отримали бустерну дозу вакцини, зможуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

"Медичний документ видається за місцем щеплення чи у сімейного лікаря та у ньому мають бути перелічені усі дози вакцинації проти COVID-19 відповідно до вимог. Цей документ, як і COVID-сертифікат, буде чинним 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення проти COVID-19", — йдеться в повідомленні.

В МОЗ пояснили, що існує різниця між бустерною та додатковою дозою. Бустерну дозу застосовують, щоб посилити ефективність щеплення, яка згодом знижується. Додаткова доза призначена для розширення захисту людей, які через стан здоров'я отримують нижчу ефективність щеплення.

В Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для людей віком від 60 років через 6 місяців після другої.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: