fbpx
Сьогодні
17:57 05 Січ 2022

Росія не має права голосу у стосунках України та ЄС, - Кулеба

Фото: Укрінформ

Україна та Євросоюз єдині в тому, що Росія не має права ділити Європу на зони впливу і не має права голосу у визначенні характеру відносин між Україною та ЄС

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільному з главою європейської дипломатії Жозепом Боррелем брифінгу в Станиці Луганській, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу наголосити: Україна і ЄС єдині в тому, що Росія не має права ділити Європу на зони впливу і визначати, куди, як, коли може розширюватися Європейський Союз і який характер відносин буде між Україною та ЄС. Це відносини виключно Києва та Брюсселя, і Москва не має в цьому жодного права голосу», – сказав Кулеба.

Він зазначив, що високий представник ЄС сьогодні зміг на власні очі побачити та відчути руйнівні наслідки розв'язаного Росією конфлікту на ході України.

«Зараз перед Україною і ЄС стоїть одна задача – дипломатичними засобами сприяти деескалації ситуації й тому, щоб Москва знизила напругу та відмовилася від своїх агресивних намірів. Ми системно працюємо над стримуванням РФ і безумовно, одним з елементів цього пакету стримування є підготовка нових болючих санкцій щодо Росії», – повідомив глава української дипломатії.

Він подякував ЄС і особисто Боррелю за підтримку України у цій безпековій ситуації та за підтримку амбітної програми реформ, які втілює наша держава.

«Ми дійсно сильніші, коли працюємо над цим разом з Європейським Союзом», – акцентував міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: