fbpx
Сьогодні
16:30 05 Січ 2022

Позиція Латвії щодо України незмінна: вони готові надати зброю

English version here

Міністр оборони Латвії Пабрікс зазначив, що позиція Латвії в контексті загострення ситуації на українсько-російському кордоні залишається незмінною

Артіс Пабрікс та український посол Міщенко зустрілися 5 січня, про це пише латвійське видання LSM.lv.

Під час зустрічі узгодили вміст гуманітарного вантажу.

"У тому числі зброя і техніка. Ми це зробимо. Ми закликаємо наших союзників в Європі зробити те ж саме. Тому що Україна має право і повинна бути в змозі захистити себе. Україна значною мірою знімає напруженість з наших власних кордонів. І хоча Україна не є членом НАТО, але вона вважається нашим союзником саме в тому, що вона робить. Насправді, вони захищають нас", – сказав Пабрикс.

Зокрема, він сказав, що його країна підтримує суверенітет та територіальну цілісность України і доцільність вжиття адекватних заходів як з боку НАТО, так і ЄС з метою недопущення будь-якої агресії Росії.

Протягом січня-лютого 2022 року має відбутися низка візитів в Україну представників Міністерства оборони Латвії, щоб узгодити плани стосовно подальшого розвитку двостороннього співробітництва.

Латвія і раніше надавала широку підтримку Україні, включаючи фінансову, гуманітарну допомогу, військову підготовку, реабілітацію жертв та створення капеланської служби, а також політичне лобіювання України.

Нагадаємо, що наприкінці року глави міністерств оборони країн Балтії одностайно висловили думку щодо необхідності підтримки України поставками зброї.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: