fbpx
Сьогодні
15:39 05 Січ 2022

Назарбаєв іде у відставку. Президент Казахстану Токаєв звернувся до народу

Фото Reuters

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що очолить Раду безпеки Казахстану. Раніше цю посаду обіймав колишній президент Нурсултан Назарбаєв. Заворушення у країні Токаєв пов'язує зі «змовниками, яких підтримують фінансово» та обіцяє жорстко реагувати.

Про це повідомляють місцеві телевізійні ЗМІ.

"У нашому улюбленому місті відбуваються масові напади на працівників правопорядку. Серед них є вбиті та поранені. Натовпи бандитних елементів б'ють військовослужбовців, знущаються з них, голими водять вулицями, піддають насильству жінок, грабують магазини. Ситуація загрожує безпеці всіх мешканців Алмати. І це терпіти не можна. Крім Алмати обстановка загострилася і в деяких інших обласних центрах. У зв'язку з чим у низці регіонів мною запроваджено надзвичайний стан. Це необхідний захід", – заявив Токаєв.

"Але ці заходи поки що не достатні. Привертає увагу висока організованість хуліганствуючих елементів. Це свідчить про ретельно продуманий план дій змовників, мотивованих фінансово. Саме змовників.

Тому як глава держави і з сьогодні голови Ради Безпеки має намір діяти максимально жорстко. Це питання безпеки наших громадян, які звертаються з численними проханнями до мене захистити їхнє життя та життя сімей. Це питання безпеки нашої держави. Упевнений, що народ мене підтримає", – підкреслив Глава країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: