fbpx
Сьогодні
17:07 04 Січ 2022

Зеленський підписав закон, щодо розвитку виноградарства та садівництва в Україні

Президент підписав закон, що сприятиме розвитку виноградарства та садівництва в Україні

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку виноградарства та садівництва» № 1989-ІХ.

Верховна Рада його ухвалила 17 грудня 2021 року.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу Офісу Президента.

Документ має на меті створення належних економічних і правових умов, сприятливих для розвитку виноградарства та садівництва в Україні.

Також закон розширює перелік громадян України, які мають право на викуп земельних ділянок державної та комунальної власності для ведення селянського (фермерського) господарства.

Передбачається викуп земель державної й комунальної власності громадянами, які набули право оренди землі шляхом переоформлення права постійного користування щодо зазначених земельних ділянок до 2016-го, а не до 2010 року.

Згідно з документом, з 2024-го громадяни також матимуть право на викуп земель з угіддями, які належать до багаторічних насаджень, при умові, що насадження вирощуються не менше трьох років.

Також законом передбачено, що у разі розірвання договору оренди землі з ініціативи орендодавця орендар має право на відшкодування витрат на поліпшення орендованої земельної ділянки.

Цей закон створить сприятливі умови для розвитку виноградарства та садівництва в Україні, збільшить зайнятость сільського населення.

Також підвищить забезпечення вітчизняною сировиною українських підприємств галузі виноробства та виробників соків.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: