fbpx
Сьогодні
16:22 04 Січ 2022

Міністри закордонних справ України та Британії скоординували позиції на тлі агресії РФ

Фото: twitter.com/DmytroKuleba/

Міністри закордонних справ України та Великої Британії Дмитро Кулеба та Ліз Трасс під час телефонної розмови скоординували позиції обох держав на тлі агресивних дій Російської Федерації.

Про це повідомляє МЗС.

"Глави української та британської дипломатій скоординували позиції України та Великої Британії на тлі агресивних дій Російської Федерації та дипломатичних переговорів, що відбуватимуться у різних форматах найближчими тижнями по лінії НАТО, ОБСЄ та ЄС", – ідеться в повідомленні.

Трасс запевнила в непохитній підтримці у протидії російській збройній агресії, наголосила на відданості принципу "жодних рішень про Україну без України".

Вона також поінформувала про підходи Лондона до переговорів Росія-НАТО та консультацій з Євросоюзом щодо нових жорстких санкцій для стримування РФ від подальшої агресії.

"Разом ми впевнено рухаємося до втілення запропонованого Україною в листопаді комплексного пакету стримування Росії від нової хвилі війни в Європі. Пакет стримування включає політичний, економічний та безпековий рівні. Вдячний Великій Британії за лідерську роль в цьому процесі", – наголосив Кулеба.

Міністри також обговорили підготовку саміту НАТО в Мадриді у червні.

Як повідомляла Рубрика, 4-6 січня високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель втретє здійснить візит до України на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби. 

Глави української та європейської дипломатії проведуть переговори, ключовими темами яких стануть стримування РФ від подальшої агресії.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: