fbpx
Сьогодні
09:23 04 Січ 2022

Безпека Європи та НАТО знаходиться під реальною загрозою, – міноборони Естонії

Російська Федерація несе реальну загрозу для Європи та Північноатлантичного альянсу, оскільки вона не хоче жити в мирі.

Про це заявив Міністр оборони Естонії Калле Лаанет, передає Рostimees.

"Безпека нашого континенту та Альянсу знаходиться під реальною загрозою. Східний сусід Євросоюзу не бажає сам жити в мирі та демократії й не дає цього іншим", – йдеться в повідомленні.

За словами міністра, РФ дивиться на деякі країни, як на території для завоювання.

"Деякі країни для нього всього лише території для завоювання, а не самостійні держави, де у народів є своя мова, культура і невіднятне право вибирати свій шлях розвитку і, виходячи з цього, своїх партнерів", – заявив Лаанет.

За його словами, зараз Естонія має "сильних союзників, з якими захищає і береже один одного".

Як повідомлялося, американське видання The Washington Post оприлюднило публікацію про те, що США і ЄС фіксують перекидання російських військ до кордону з Україною. При цьому були відзначені «незвичайні переміщення» техніки та військових на заході РФ.

Пізніше американське видання Politico оприлюднило знімки, зроблені комерційним супутником, на підтвердження публікації The Washington Post.

21 листопада начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив у інтерв'ю Military Times, що Росія зосередила понад 92 тис. військовослужбовців біля кордонів України та готується до нападу, що може розпочатися наприкінці січня – початку лютого 2022 року.

25 листопада секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що наразі немає загроз широкомасштабного вторгнення ЗС РФ до України, хоча ситуація може змінюватись.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: