fbpx
Сьогодні
12:40 03 Січ 2022

Єрмак назвав головну мету діалогу між Україною та США

Голова Офісу президента Андрій Єрмак після переговорів лідерів США та України Джо Байдена та Володимира Зеленського заявив, що головне зараз — запобігти подальшій ескалації на Донбасі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

«Наразі найголовніше — запобігти подальшій ескалації, тому США та Україна робитимуть все можливе для цього. Сама частота контактів говорить про потужне партнерство України та Сполучених Штатів. Вдячні американським партнерам за підтримку суверенітету та територіальної цілісності нашої держави», — зазначив він.

За його словами, Байден під час розмови із Зеленським особливо відзначив завзятість та зусилля України для повернення до повноцінного дотримання режиму припинення вогню на лінії зіткнення.

«При цьому, додам, дуже важливо продовжити роботу над верифікацією, оскільки ми фіксуємо дедалі більшу кількість порушень режиму припинення вогню», — резюмував Єрмак.

Він також повідомив, що розмова двох лідерів тривала понад півтори години.

2 січня відбулися телефонні переговори Зеленського та Байдена. Під час розмови президент США дав зрозуміти, що Вашингтон із союзниками та партнерами дадуть відповідь, якщо Росія вторгнеться в Україну.

30 грудня президент США Джо Байден заявив, що під час телефонної розмови з Путіним «чітко дав зрозуміти», що Москва не має права вторгатися в Україну.

У ході переговорів, що тривали близько 50 хвилин, Байден описав Путіну «два аспекти підходу США», які залежать від дій Росії. Перший — шлях дипломатії та деескалації ситуації, другий сфокусований на стримуванні Росії, якщо вона вторгнеться в Україну.

Путін пригрозив повним розривом відносин із США під час запровадження нових санкцій.

16 грудня Bloomberg з посиланням на джерело повідомило, що адміністрація президента США Джо Байдена підштовхує союзників із Євросоюзу до доопрацювання об'ємного пакету санкцій проти російських банків та енергетичних компаній, які можуть запровадити у разі нового нападу РФ на Україну.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: