fbpx
Сьогодні
09:15 03 Січ 2022

Поліція затримала жінку за смертельне поранення чоловіка, що чіплявся до неї з ножем. Дії поліції розкритикували

Поліція Миколаївської області повідомила про затримання жінки, яка смертельно поранила знайомого. За даними правоохоронців, той чіплявся до жінки та навіть дістав ніж, щоби змусити її відповісти взаємністю. Щодо мешканки Миколаївщини порушили справу про «умисне вбивство». Однак дії поліції розкритикували.

2 січня пресслужба поліції Миколаївської області розповіла про затримання 30-річної мешканки одного з сіл Миколаївського району, яка завдала ножове поранення в живіт своєму 25-річному знайомому.

За попередніми даними поліції, той "виявляв до неї надмірну увагу" на дискотеці: чіплявся до жінки та навіть дістав ножа, щоб змусити її відповісти взаємністю.

Правоохоронці зазначили, що жінка забрала ніж та вдарила ним нетверезого знайомого. Від отриманих поранень потерпілий помер на місці.

Поліція відкрила справу за ч. 1 ст. 115 Кримінального Кодексу «умисне вбивство». Санкція цієї статті передбачає до 15 років ув'язнення. Наразі жінку затримали та повідомили їй про підозру, ухвалюється рішення щодо обрання їй запобіжного заходу.

Яка реакція?

Під дописом поліції в соцмережах низка користувачів розкритикували правоохоронців за кваліфікацію справи як «умисне вбивство». Натомість наполягали на тому, що, оскільки потерпілий погрожував жінці ножем, інцидент потрібно розглядати як самозахист.

Після цього поліція доповнила свій оригінальний допис. Там заявили, що чоловік і жінка були знайомі, разом відпочивали у місцевому будинку культури та вживали алкогольні напої.

За даними поліції, конфлікт між чоловіком та жінкою, який почався у приміщенні та продовжився на вулиці, бачив працівник клубу. З його показів, жінка забрала ніж у чоловіка, а працівник клубу, щоб припинити сварку, притис чоловіка до стіни.

«Саме у цей момент, попри те, що небезпеки для жінки не було, вона вдарила знайомого ножем у живіт», – вказують у поліції.

Правоохоронці кажуть, що жінка відмовляється надавати пояснення та щодо можливої спроби зґвалтування чи нападу не заявляє.

Наразі розслідування справи ще триває, і поліція вказує, що якщо будуть встановлені нові обставини, її можуть перекваліфікувати чи надати додаткову кваліфікацію.

Поки що правоохоронці опитали можливих свідків, триває судово-медична експертиза.

Правоохоронці просять усіх, хто має будь-яку інформацію, що може бути корисною у розслідуванні, звертатися до миколаївського відділення поліції № 5 (м. Миколаїв, вул. Очаківська, 164) та за номерами: (0512) 53-13-41, 53-13-98, 48-05-02, 102.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: