fbpx
Сьогодні
10:06 02 Січ 2022

Папа Римський під час новорічного послання засудив насилля над жінками

Фото: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Папа Римський Франциск під час меси у базиліці Святого Петра у Ватикані виголосив новорічне послання. Він засудив насилля над жінками та прирівняв його до образи Бога

Про це повідомляє Vatican News.

Вчитися від Діви Марії, як переживати конфлікт між ідеальним та реальним заохотив Папа Франциск у першій проповіді в 2022 році.

За словами понтифіка, люди повинні зробити все для того, щоб «сприяти матерям і захистити жінок». Він зазначив, що вони «не намагаються експлуатувати цей світ, а дарують йому своє життя».

«Як же багато насильства зазнають жінки! Досить! Поранити жінку означає образити Бога, який від жінки прийняв людську природу», — сказав папа Франциск.

Підсумовуючи, Святіший Отець підкреслив, що новий рік починається «під знаком Матері», бо материнський погляд є «дорогою до відродження та зростання». 

Нагадаємо, що понтифік вже не вперше порушує цю тему під час пандемії. Минулого місяця під час інтерв'ю Папа Римський прирівняв насильство чоловіків над жінками до «майже сатанинського». Він наголосив, що жінки, які від нього постраждали, не втрачають гідності.

За час пандемії коронавірусу на тлі введення карантину у низці країн почали частіше фіксувати випадки домашнього насильства.

З початку 2021 року в Україні, за даними поліції, жертвами домашнього насильства стали 22 тисячі жінок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: