fbpx
Сьогодні
21:55 02 Січ 2022

Активісти з Кривого Рогу запускають освітній курс про моніторинг якості повітря

Дев'ять з 10 людей у світі дихають забрудненим повітрям. Воно обумовлює кожен десятий випадок дитячої смерті у віці до п'яти років.

Доведено, що забруднення повітря в тій чи іншій мірі може вплинути на розвиток хвороб серця, легень, діабету, деменції, призвести до проблем з печінкою. Гостро відчувають цю проблему і в Україні. Фактично, дві третини населення проживає на територіях, де стан атмосферного повітря не відповідає гігієнічним нормативам. Проблему необхідно вирішувати, і громадськість відіграє важливу роль у цьому процесі.

Необхідні знання і навички для цього здобудуть слухачі курсу «Громадянам про моніторинг якості повітря».

В процесі навчання слухачі дізнаються про вплив шкідливих речовин на здоров'я, джерела та найпоширеніші причини забруднення. Навчаться розбиратися, хто і як саме забруднює повітря у регіоні. Дізнаються, що робити у випадку забруднення.

Викладачі розкажуть про методи оцінки безпечності повітря та системи моніторингу його якості. Розглянуть стан державного та громадського моніторингу в Україні.

Навчать правильно обирати станцію, місце для її встановлення, аналізувати результати вимірювань. Експерти поділяться досвідом організації системи громадського моніторингу якості повітря у локальній громаді, та розкажуть, як для цього зібрати кошти.

І, насамкінець, слухачі навчаться захищати власні екологічні права.

Зареєструватися на курс бажаючі можуть за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: