fbpx
Сьогодні
19:28 01 Січ 2022

Військовий облік для жінок: Міноборони може скасувати штрафи

Міністерство оборони (Міноборони) України може змінити правила військового обліку для жінок, зокрема перевести його в онлайнформат, зробити добровільним для окремих професій та скасувати штрафи.

Про це повідомляє РБК-Україна.

"Міноборони розробляє проєкт нормативно-правового акту щодо незастосування адміністративних стягнень (штрафів) до жінок, які порушили порядок та строки взяття на військовий облік", – повідомило Міноборони виданню.

У відомстві зазначили, що провели аналіз імовірних ускладнень, які можуть виникнути в процесі взяття жінок на облік та негативно вплинути на роботу районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Як передає видання, у міністерстві просять врахувати застосування електронної системи, а також можливість добровільного порядку для окремих категорій професій.

"Міноборони звернулося до інших силових структур з пропозицією додатково вивчити та проаналізувати Перелік спеціальностей та/або професій, спорідненими з відповідними спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік з урахуванням реальних потреб у доукомплектуванні підпорядкованих організаційних структур та надати до 6 січня 2022 року пропозиції міністерству", – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: