fbpx
Сьогодні
14:57 31 Гру 2021

В Україні почалося будівництво мережі Multiplex, яка покриє 90% території України

В Україні почалося будівництво мережі Мультиплекс МХ-7, яка покриє цифровим телевізійним мовленням майже всю країну.

Про це Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України повідомляє в Телеграмі.

"Концерн радіомовлення, радіозвʼязку та телебачення, який належить до сфери управління адміністрації Держспецзвʼязку, розпочинає будівництво багатоканальної цифрової мережі Мультиплекс МХ-7", – ідеться в повідомленні.

За даними Держспецзвʼязку, МХ-7 покриє цифровим телевізійним мовленням не менш як 90% території України, а також забезпечить доступ населення до обʼєктивної інформації на територіях, що межують із Російською Федерацією і тимчасово окупованими територіями.

Державний мультиплекс спрямований на захист життєво важливих інтересів громадянина, суспільства та держави в протидії внутрішнім та зовнішнім інформаційним загрозам, а також на забезпечення інформаційної стійкості суспільства та держави, ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, у жовтні Кабінет Міністрів України підтримав розроблену за ініціативи Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації постанову, яка дасть можливість залучити під державні гарантії кошти для будівництва державної цифрової телемережі Мультиплекс МХ-7.

Раніше Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (Концерн РРТ) заявив про готовність побудувати цифрову телевізійну мережу в метровому діапазоні. За словами керівника концерну Кирила Данилова, для цього є відповідна інфраструктура та досвід будівництва мереж.

На побудову МХ-7 Концерн РРТ залучає 490 млн грн кредитних коштів.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: