fbpx
Сьогодні
20:28 31 Гру 2021

Туреччина стала найпопулярнішим напрямком українців у 2021 році

Компанія Aviasales.ua щорічно підсумовує найбільш популярні напрямки авіаперельотів. Згідно з даними міжнародного сервісу пошуку авіаквитків, який офіційно працює у 13 країнах Європи, Азії та Америки, найпопулярнішим напрямком українців у 2021 році стала Туреччина. Найбільше бронювань квитків до цієї країни було зроблено навесні (24%). На другому місці знаходиться Польща, на третьому – Грузія.

Ці три напрямки завжди згадуються у першій п'ятірці країн, куди українці бронювали квитки протягом 2021 року, незалежно від сезону. Польща стабільно здобувала "срібло" протягом року, поступившись другим місцем Грузії лише в сезон літніх відпусток за цим напрямом серед українців було заброньовано 10% квитків від загальної кількості.

У списку популярних напрямків у першому півріччі також згадуються ОАЕ та Білорусь. Остання раніше постійно знаходилася на третьому місці, допоки в травні авіакомпанії не запровадили обмеження на перельоти через цю країну. Влітку українці, крім стабільної першої трійки лідерів, шукали авіаквитки до Чорногорії та Греції. Восени їх змінили Італія та Іспанія.

Не надто популярними у 2021 році були країни Африки. Найменше українці цікавились квитками до Конго, Анголи, Зімбабве, Мавританії. Незацікавленість українців до цих напрямів можна пояснити вартістю квитка. Наприклад, на 1 березня 2022 року ціни стартують від 14800 грн в одну сторону. До того ж мандрівник проведе понад 24 години із мінімум двома пересадками у Стамбулі, Каїрі або Аддіс-Абебі. Також мінімальний попит мають такі напрямки як Боснія і Герцеговина, Непал та Бангладеш.

Крім того, змінилась ситуація і з попередніми бронюваннями авіаквитків: якщо до Covid-19 українські туристи шукали та купували квитки в середньому за 50 днів до вильоту, відтепер вони планують майбутню мандрівку за 40 днів до дати відправлення.

"Ми помічаємо, що українці дедалі більше подорожують. Наприклад, у 2021 році, попри пандемію та карантинні обмеження, об'єм бронювань авіаквитків через сервіс Aviasales.ua серед українців збільшився у 6 разів. За останній рік найпопулярнішими напрямками у вітчизняних туристів були ближній пляжний відпочинок та країни Європи. Гадаю, це зумовлено доступною вартістю квитків та відносно швидким перельотом" пояснює Олена Кірієнко, регіональний менеджер компанії Aviasales, що представлена в Україні з 2019 року.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: