fbpx
Сьогодні
09:07 31 Гру 2021

Путін пригрозив Байдену повним розривом відносин із Вашингтоном, якщо США введуть нові санкції

Президент Росії Володимир Путін під час телефонних переговорів із президентом США Джо Байденом заявив, що запровадження масштабних західних санкцій проти Росії може призвести до повного розриву відносин із Вашингтоном.

Про це повідомив помічник російського лідера Юрій Ушаков, пише ТАСС.

За його словами, під час переговорів Байден згадав, що "у разі продовження ескалації вздовж українського кордону західні країни зроблять масштабні санкції", зокрема у військовій та економічній сферах.

"Наш президент одразу ж відреагував на це тим, що якщо Захід все ж таки вирішить в тих чи інших умовах запровадити згадані безпрецедентні санкції, то все це може призвести до повного розриву відносин між нашими країнами. І буде завдано серйозної шкоди відносинам Росії із Заходом взагалі", – сказав Ушаков.

Путін також заявив, що такі помилки Заходу розцінять нащадки як помилку.

"А таких помилок вже чимало зроблено за останні 30 років, і тому бажано в цій ситуації таких помилок більше не робити", – навів слова президента РФ Ушаков.

Довідка

Переговори між США і Росією, яка висунула вимогу не приймати Україну в НАТО, плануються 10 січня.

Також очікується, що представники Москви і НАТО зустрінуться 12 січня, а Росія та Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), до якої входять Сполучені Штати, зустрінуться 13 січня.

Держсекретар США Ентоні Блінкен провів розмову з президентом України Володимиром Зеленським у середу, вони обговорили поточну напруженість і майбутні переговори США-РФ.

Байден і Путін 7 грудня провели віртуальні переговори, вони спілкувались понад дві години. Основною темою було нарощування російських військ на кордоні з Україною. Путін висунув вимогу так званих "гарантій безпеки" для Росії.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: