fbpx
Сьогодні
13:41 30 Гру 2021

Зеленського просять збільшити штрафи за сміття: петиція набрала необхідні 25 тисяч підписів

English version here

Фото: tsn.ua

Петиція до президента про збільшення штрафів за викиди сміття з метою збереження природних ресурсів України набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

Про це свідчать дані на сайті глави держави.

Документ було зареєстровано 30 вересня, – автор Артем Приходько, який позиціонує себе "екоактивістом на Харківщині".

"Задля збереження екології земельного фонду та водних ресурсів України необхідно ухвалити законопроєкт про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та інших законодавчих актів з привиду збільшення розміру штрафів передбачених за правопорушення у сфері поводження з відходами", – ідеться в петиції.

Зазначається, що петиція направлена на збільшення штрафів за викиди відходів у неналежних місцях, наприклад до 11 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Пропонується, зокрема, збільшити:

  • в 20 розмір штрафів за викинуте сміття для фізичних осіб в розмірі 850-1750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (14 450 – 29 750 грн),
  • за викиди сміття та промислових відходів або залишків виробництва біля водойм (на відстані 100 м від максимально зареєстрованого рівня водойми під час паводку, або безпосередньо у воду) для фізичних осіб – в розмірі 1000-2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 – 34 000 грн);
  • у 50 разів – розмір штрафів за викинуте сміття для юридичних осіб в розмірі 4000-5800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (68 000 – 98 600 грн).

"Збільшення розмірів штрафів стало б рухомим важелем впливу на свідомість громадян та послугувало б додатковим джерелом фінансування сфери екології, захисту природних ресурсів та сфери сортування побутових відходів", – переконаний автор петиції.

Рубрика:
Екологія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: