fbpx
Сьогодні
11:58 30 Гру 2021

У Греції через "Омікрон" заборонили вечірки та музику на новорічних локаціях

У Греції з 30 грудня посилили карантинні обмеження, оскільки у країні фіксують рекордну кількість хворих на коронавірус.

Про це повідомляє грецьке видання Ekathimerini.

Спершу обмеження мали запровадити з 3 грудня, однак уряд переглянув плани через поширення штаму коронавірусу «Омікрон». Так, 29 грудня зафіксували рекордну кількість нових хворих — 28 828. Крім того, 72 людини померли від ускладнень.

Відсьогодні у Греції заклади громадського харчування можуть працювати до опівночі. Напередодні Нового року вони зможуть працювати до другої ночі.

Крім того, на усіх новорічних локаціях заборонена музика, щоб не утворювати скупчення людей. Будь-які новорічні вечірки також заборонені.

Працівників закладів громадського харчування та розваг зобов'язують носити лише респіратори типу KN95 чи FFP2 або дві звичайні маски. В інших галузях співробітників рекомендують відправити на дистанційну роботу.

Також уряд розглядає можливість розширення вимоги про обов'язкову вакцинацію проти коронавірусу. Крім того, термін дії сертифікатів про щеплення можуть зменшити до 7 місяців.

У майже 11-мільйонній Греції загалом виявили понад 1,1 мільйона випадків COVID-19, з них 20,6 тисячі людей померли від ускладнень. Наразі у країні зробили обидва щеплення проти коронавірусу 65% населення.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: