fbpx
Сьогодні
15:25 30 Гру 2021

Після трагедії на Івано-Франківщині: ДСНС пропонує додаткові заходи пожежної безпеки

У ДСНС запропонували низку комплексних заходів, направлених на посилення протипожежного стану закладів охорони здоров'я.

Про це йшлося під час виїзної наради щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої пожежею у комунальному некомерційному підприємстві "Косівська центральна районна лікарня" Івано-Франківської області, інформує пресслужба рятувальників.

"(Тимчасово виконуючий обов'язки голови ДСНС — ред. ) Сергій Крук… запропонував вжити ряд додаткових комплексних заходів, направлених на посилення протипожежного стану закладів охорони здоров'я та попередження загибелі людей. Йдеться, зокрема, про посилення контролю за експлуатацією медичного обладнання медперсоналом, а також про необхідність перевірити медичне устаткування, що використовується в закладах охорони здоров'я на предмет його безпечної експлуатації", – йдеться у повідомленні.

У ДСНС вважають, що цю перевірку необхідно виконати спільно із облдержадміністраціями, підрозділами охорони праці та організаціями, які встановлюють медичне обладнання.

"На період свят потрібно збільшити кількість обслуговуючого медичного персоналу та провести їх додаткову підготовку до дій у разі виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій", – сказав Крук.

Він також акцентував увагу учасників наради на необхідності спрямувати кошти на фінансування заходів щодо усунення порушень у сфері пожежної та техногенної безпеки.

Разом з тим, у відомстві поінформували, що ДСНС проведе додаткові інструктажі з посадовцями закладів охорони здоров'я щодо дотримання вимог пожежної безпеки, та практичні відпрацювання дій підрозділів та чергового персоналу при виникненні пожежі.

У ході наради відбувся також виїзд мобільної оперативної групи на місце пожежі з оглядом наслідків надзвичайної ситуації.

"Ситуація перебуває на постійному контролі Державної служби з надзвичайних ситуацій, а усі заходи здійснюватимуться у взаємодії із Обласними державними адміністраціями та Міністерством охорони здоров'я України", – зазначається у повідомленні.

Довідка

28 грудня близько 21 години у реанімаційній палаті Косівської ЦРЛ виникла пожежа. У вогні загинули троє людей, ще одна людина загинула від коронавірусної хвороби. Трьох постраждали госпіталізували до Івано-Франківської ОКЛ. Усі вони – медики. Стан двох із них лікарі оцінювали як критичний.

У ДСНС припускають, що причиною пожежі в реанімації Косівської районної лікарні в Івано-Франківській області могла стати запалена свічка у перенасиченому киснем приміщенні.

Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею 270 ч.2 КК України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки).

30 грудня заступник головного лікаря з хірургічної допомоги Івано-Франківської обласної клінічної лікарні (ОКЛ) Андрій Яворський повідомив, що у Івано-Франківській ОКЛ померла жінка, яка отримала 90% опіків на пожежі у Косівській лікарні.

29 грудня ще одну постраждалу у Косівській лікарні, яка отримала 60% опіків тіла, транспортували до Київського опікового центру.

У Івано-Франківській області 30 грудня оголосили днем жалоби за загиблими на пожежі у Косівській ЦРЛ.

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: