fbpx
Сьогодні
16:14 30 Гру 2021

104-річна одеситка отримала друге covid-щеплення препаратом Pfizer

Фото: Суспільне

В Одесі 104-річна одеситка Софія Цуркан отримала друге щеплення проти COVID-19 препаратом Pfizer. Вакцинуватися жінка вирішила, аби виїхати до Польщі, де проживають її родичі.

Про це повідомляє "Суспільне".

За словами її доньки Ванди Цуркан, у Польщі пенсіонерка спробує отримати громадянство, оскільки особливих умов для проживання в Україні у жінки немає. А всі доглядальниці не дуже добре поводилися з її матір'ю, тож родичі, які проживають у Польщі, вирішили її забрати до себе. Там на неї очікують 5 внуків та 2 внучки.

«Ми вирішили спробувати її відправити до Польщі, щоб вона там отримала громадянство. Всім, кому є сто років, польський уряд виплачує 4,5 тисячі злотих. Це тисяча євро», — додала Ванда.

Першу дозу 104-річна пацієнтка отримала 8 грудня препаратом Pfizer. За словами її сімейної лікарки, жінка її перенесла добре.

У листопаді Софія Цуркан отримала закордонний паспорт.

З початку вакцинальної кампанії в Одеській області провели 1,5 мільйони щеплень, з яких першою дозою 786 тисяч, двома — 751 тисяча та 101 — додатковою. Найчастіше громадяни вакцинувалися препаратами Pfizer (589 тисяч) та CoronaVac (541 тисяча).

За весь час пандемії в Одеській області захворіли на COVID-19 239595, з яких 224151 одужали та 5550 від ускладнень померли. Продовжують хворіти майже 10 тисяч громадян, ця кількість тримається весь останній тиждень.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: