fbpx
Сьогодні
17:56 29 Гру 2021

Президент вручив орден "Золота зірка" родинам загиблих військових

Фото: Офіс Президента

Президент вручив орден "Золота Зірка" родинам загиблих військових, яким посмертно присвоєно звання Героя України

Президент Володимир Зеленський зустрівся з сім'ями чотирьох військових, яким були присвоєні звання Героя України посмертно, повідомляється на сайті Офісу Президента.

Глава держави зауважив, що сьогодні має честь передати найвищі нагороди родинам за подвиг їхніх рідних і близьких.

"Ваші рідні віддали своє життя за Україну. Хтось звільняв схід нашої держави від ворога, бився під Попасною, Лисичанськом, Сєвєродонецьком, але не вийшов з оточення під Іловайськом. Хтось на околиці Луганщини, в зоні АТО, віддав життя заради своїх побратимів. Хтось брав участь у миротворчих місіях України, миротворчих місіях ООН і зберіг багатьом життя. А хтось до останньої хвилини відбивав наш український Донецький аеропорт. На жаль, цих людей сьогодні немає. З великою повагою прийміть ці нагороди достойних героїв", – зазначив Володимир Зеленський.

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний наголосив, що робота з нагородження українських героїв триватиме – "всіх дітей, чоловіків та батьків героїв, які не повернулися, обов'язково згадаємо й відзначимо".

"Зроблено найголовніше – відновлено справедливість, і люди, яких з нами, на жаль, вже немає, отримують те, на що вони заслужили… Дякую вам за мирне небо й можливість для мене тут стояти та спілкуватися з вами", – сказав Валерій Залужний.

Так, звання Героя України було присвоєно полковнику запасу Миколі Верхогляду, який був учасником Миротворчих сил ООН у колишній Югославії в 1995-1996 роках.

Миколу Верхогляда удостоєно звання Героя України посмертно Указом Президента № 535 від 14 жовтня 2021 року. Під час зустрічі в Офісі Глави держави Володимир Зеленський передав орден "Золота Зірка" його дружині Тетяні та сину В'ячеславу.

Указом Президента № 630 від 10 грудня 2021 року удостоєний звання Героя України посмертно полковник Павло Півоваренко. Володимир Зеленський вручив високу державну нагороду його дружині Світлані та синам – Євгену й Максиму.

Президент України також передав орден «"Золота Зірка" батькам солдата Петра Полицяка – Вірі та Петру. Захисник нагороджений званням Героя України посмертно Указом № 620 від 3 грудня 2021 року.

Глава держави також передав нагороду солдата Рустама Хамраєва його сину Алішару та батькам Антоніні й Шонійозу.

Президент присвоїв Рустаму Хамраєву звання Героя України посмертно Указом № 536 від 14 жовтня 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: