fbpx
Сьогодні
17:11 29 Гру 2021

Новий рік та Різдво: куди сходити з родиною в Києві

Новорічні та Різдвяні свята – час, який ми прагнемо провести з рідними та близькими. Зробити це можна вдома, у спокійній обстановці, а можна пройтися, завітавши у цікаві місця. Тим паче, що у Києві відкрилося кілька новорічних містечок.

Разом з тим варто пам'ятати про те, що ми живемо в часи пандемії, а отже, відвідувати локації слід з дотриманням усіх карантинних норм.

Софійська площа

ялинка

Головну ялинку країни цього року засвітили 18 грудня. Площу оформили у стилістиці різдвяної ночі, коли народився Ісус Христос. Основу дерева прикрасили у вигляді вертепу, навколо ялинки можна побачити фігурки Ісуса, Марії, Йосипа, пастухів, царів, ангелів та колядників.

Тут також можна знайти фотозони, майстерні, музей новорічних прикрас та сцену для виступів. На ярмарок можна потрапити через чотири святкові арки. Тут також працюватиме ковзанка.

Подол

різдво на подолі

19 грудня на Контрактовій площі відкрилася локація, оформлена у стилі європейського Різдва. Тут знаходиться ковзанка, велика снігова гірка, резиденція святого Миколая. Також працюють фудзони, будиночки у стилі традиційних різдвяних ярмарків, у яких можна купити сувеніри крафтового виробництва. Ялинку та ярмарок прикрашають 20 тисяч ліхтарів.

Арка дружби народів

Тут встановлено новорічну ялинку, працює лаунж-зона зі столиками з підігрівом, де можна купити зігрівальні напої.

Святкове містечко біля Офісу президента

Миколай приймає друзів

Святкове містечко «Миколай приймає друзів» відкрилося на Банковій 17 грудня.

Тут також встановлена ялинка, її прикрашають іграшки, у дизайні яких використали малюнки дітей із особливими потребами.

Володимир та Олена Зеленські взяли участь у відкритті святкового містечка «Миколай приймає друзів» біля Офісу Президента

Крім того, тут облаштована резиденція Святого Миколая, працюють карусель, інклюзивна ковзанка, фотозони та ярмарок.

«Зимова країна на ВДНГ»

зимова країна вднг

Локація відкривається на ВДНГ щороку. Тут облаштовані ковзанки, гірки, Музей Нового року, резиденція Святого Миколая, Фабрика Мрій та багато іншого.

З 31 грудня по 9 січня на центральній площі показуватимуть мюзикл та святковий парад «Чарівна казка Зимової країни».

Добропарк

Добропарк новий рік

Тут можна завітати до резиденції Доброчара, якого організатори називають «українським Сантою».

За легендою, він є вченим та охоронцем природи.

Добропарк новий рік

Тут також працює парк ілюмінацій, снігова гірка, фудкорт, ялинка.

Парк Шевченка

Новорічне містечко працює тут із 17 грудня. Обладнана резиденція Святого Миколая, а також розміщені Алея Добра, Алея Любові, територія Миколайчиків, фотозона та фудкорти.

А як же карантин?

Столична влада та бізнес звернулися до киян та гостей міста із закликом дотримуватися протиепідемічних заходів у період новорічно-різдвяних свят.

У КМДА зазначають, що у Києві щодня – нові випадки захворювання на COVID-19. Тож закликають у громадських місцях дотримуватись заходів протиепідемічної безпеки. Захищати обличчя масками, зберігати безпечну дистанцію, використовувати дезінфектори, уникати скупчень та вакцинуватись. За можливості попросити літніх батьків залишитися вдома та уникати натовпу.

"На кожному з нас – особиста відповідальність за подальшу епідситуацію в Києві. Важливо утримати зниження кількості хворих, яке спостерігається у столиці, та не допустити подальших спалахів хвороби", – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, киянам нагадали правила карантину під час новорічних святкувань.

Зокрема, у жовтій зоні проведення масових заходів дозволено лише за наявності в усіх учасників (організаторів, співробітників та відвідувачів) сертифіката про вакцинацію або негативного результату тестування на COVID-19 чи документа про одужання, крім осіб, які не досягли 18 років".

Відвідувачі мають чітко дотримуватися вказівок організаторів щодо дотримання протиепідемічних заходів. Зокрема, на вимогу організатора мають надавати документи про підтвердження вакцинації, негативного результату тестування або одужання, документи, які підтверджують вік особи.

На відвідувачах масових заходів мають бути захисні маски або респіратори, які закривають ніс та рот. Не можна відвідувати масові заходи у разі виникнення респіраторних симптомів (нежить, біль у горлі, кашель, чхання, підвищення температури тощо).

Організатори масових заходів повинні облаштувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками для відвідувачів, а також забезпечити маркування для дотримання дистанції не менше 1,5 метра.

Нагадаємо, що у Дніпрі запустили новорічний трамвай.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: