fbpx
Сьогодні
19:28 28 Гру 2021

Жовква обговорив з радником Прем'єр-міністра Естонії безпекову ситуацію в Україні

Фото: Офіс Президента

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів онлайн-консультації з радником Прем'єр-міністра Естонської Республіки з питань зовнішньої політики Лііс Ліпре-Ярмою

Про це повідомляє Офіс Президента.

Ігор Жовква докладно ознайомив співрозмовницю з безпековою ситуацією на Донбасі та в тимчасово окупованому Криму.

Він наголосив на важливості рішучої та скоординованої позиції міжнародної спільноти щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України, а також відзначив незмінну позицію Естонії у цьому зв'язку.

Заступник керівника Офісу Президента й радник Прем'єр-міністра Естонії обговорили співпрацю двох держав щодо реалізації стратегічного курсу України на європейську інтеграцію.

Ігор Жовква відзначив важливість проведеної зустрічі лідерів України, Грузії та Молдови й ухвалення Спільної заяви глав держав та урядів «Асоційованого тріо».

Він подякував співрозмовниці за дієву допомогу Естонії в питанні реалізації євроінтеграційної стратегії України та підтримку формату «Асоційованого тріо».

Ігор Жовква та Лііс Ліпре-Ярма обговорили наступний саміт НАТО в Мадриді у 2022 році. Відзначили важливість практичного долучення України до діяльності ініціативи «Тримор'я», що об'єднує країни по осі Адріатичне – Балтійське – Чорне море.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: