fbpx
Сьогодні
Фото 14:35 28 Гру 2021

У Вінниці відреставрували історичну будівлю за фотографіями 40-х років ХХ століття

У Вінниці для муніципального туристичного хабу, який має стати найбільшим в Україні, відреставрували історичну будівлю за фотографіями 40-х років ХХ ст.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Вінницької міської ради.

"Вінницький муніципальний туристичний хаб буде найбільшим в Україні. Уже наступного року тут запрацює туристично-інформаційний центр, коворкінг для туристичних стартапів та подієвий простір. У ході реконструкції приміщення намагалися відновити композицію будівлі за історичними фото 40-х років ХХ ст.", – йдеться у повідомленні.

Як зазначив міський голова Сергій Моргунов, між 1896 та 1900 рр. будівлю, ще одноповерхову, звели для повітового казначейства. Тоді це була околиця Вінниці.

За радянської влади, у 1930-х, у стінах цієї споруди розташовувався Вінницький обласний відділ народної освіти. У 1934 році добудовують другий та третій поверх – будівля стає більш схожою на своє сьогодення. У роки німецької окупації тут дислокувалося місцеве управління митно-прикордонної охорони (Zollgrenzschutz). 1944 року будівля була дощенту спалена, а відновлена лише на початку 1950-х рр.

"Проте фото, зроблені після вигнання нацистів, зберегли її обриси – і вигляд був дещо інший, ніж той, до якого ми звикли. Саме на основі історичних світлин було ухвалено рішення максимально відновити довоєнну композицію будівлі, повернути фасадні акценти включно з вхідною групою", – зауважив Вінницький міський голова.

Наразі, за його словами, в будівлі майбутнього турхабу повністю замінили дах і міжповерхові перекриття нежитлової частини, підсилили фундамент, простінки та віконні перемички. Встановили ліфт для маломобільних груп населення. Найближчим часом завершать роботи з внутрішнього опорядження та підсвітки. А вже з наступного року планується закупити обладнання та встановити елементи благоустрою, щоб створити комфортний та сучасний простір.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: