fbpx
Сьогодні
Фото 22:56 28 Гру 2021

Столичний приватний музей костюмів номінували на престижну премію

English version here

Фото: Victoria Museum

Столичний музей номінований на престижну європейську премію

Про це повідомив Вечірній Київ.

В номінанти потрапляють ті музеї, чия діяльність відповідає високим європейським стандартам. Крім цього, на премію за правилами претендують ті музеї, які віднаходять реальні потреби суспільства і пропонують неординарний спосіб на них відгукнутися.

Через пандемію коронавірусу проведення конкурсу було відкладене, що призвело до зростання конкуренції серед музеїв та збільшення кількості учасників.

З понад 300 учасників, європейських музеїв, яким не більше 4-х років, номіновано 59.

Музей костюмів

Фото: Victoria Museum

"Те, що Victoria Museum обрали одним із номінантів серед величезної кількості молодих креативних музеїв Європи — це вже є перемогою. Завдяки участі мого музею в цій премії — про Україну та нашу історію ми зможемо розказати на всю Європу вже в травні 2022 року, під час оголошення переможців в естонському місті Тарту. Для мене особисто дуже цінно, що приватний музей представлятиме культуру України», — зазначила колекціонерка, засновниця музею Вікторія Лисенко.

Музей костюмів

Фото: Victoria Museum

Вона відкрила заклад у 2017-му році.

У музей проводить лекції та екскурсії, квести та майстер-класи для дорослих, дітей, студентів, фахівців сфери дизайну та культури.

Через одяг, побутові речі та аксесуари дореволюційного періоду в музех розповідають про високі культурні стандарти української інтелігенції, відновлюючи втрачені історичні ланки після революції 1917-року.

EMYA — престижна європейська премія, заснована у 1977 році Кеннетом Хадсоном. Україна двічі брала участь в цій премії. Востаннє київський музей представляв Україну цьому фаховому змаганні в 2015-му році.

Нещодавно у музеї проходила новорічна експозиція — 96 незвичайних іграшок на ялинці знайомили відвідувачів, як змінювалася мода і як зберігалися її найкращі традиції.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: