fbpx
Сьогодні
19:55 28 Гру 2021

Погода в Карпатах: 2021 рік завершиться снігопадами

Останній тиждень цього року принесе в  Карпати снігопади за температури близько 0 °С. Сонце не вийде з-за хмар, зате буде безвітряно, що зробить активний відпочинок максимально комфортним.

  • Погода в Буковелі

Наразі на найбільшому українському курорті Карпат помірно морозно — до -7 °С, проте приблизно з 30 грудня у Буковелі очікується незначне підвищення температури — від -1 до +1 °С. Кілька днів протримається температура близько 0 °С, але вже 3–4 січня стовпчики термометрів знову опустяться до -3–4 °С і встановиться слабко морозна погода. Небо над Карпатами майже постійно затягнуте хмарами, невеликий сніг періодично падатиме весь новорічний тиждень. 1 січня можливий дощ та поривчастий вітер до 18 м/с. Висота снігового покриву нині становить трохи більше 90 см.

  • Погода в Славському

У Славське прийде хмарна погода з дрібним снігом — він падатиме щодня, з перервами, але катанню не завадить. У четвер та п'ятницю температура повітря коливатиметься від -2 до +2 °С. А ось новий рік почнеться з +3–4 °С і невеликого дощу, що переходитиме у мокрий сніг. Надворі буде не дуже комфортно, зате солодко виспитеся після новорічної ночі. Весь тиждень погода буде безвітряною, і лише 1 січня можливий помірний вітер із поривами до 16–17 м/с.

  • Погода на Драгобраті

Найближчого тижня на Драгобраті, за даними Sinoptik.ua, очікуються невеликі морози (до -4 °С). З 30 грудня до 1 січня вдень ​​стовпчики термометрів покажуть плюсову температуру (до +2 °С). Сонце майже не виходитиме з-за хмар (Говерлу вдалині ви, швидше за все, не побачите), часом падатиме дрібний сніг, а 1 січня ймовірний сніг із дощем. Висота снігового покрову вже перевищила рекордну цього року позначку 180 см.

  • Сніголавинна обстановка

Загалом цього тижня на схилах Карпат складаються сприятливі умови для будь-яких зимових розваг. Тільки у високогір'ї Івано-Франківської області та західному високогір'ї Закарпатської області зберігається третій рівень лавинонебезпеки — сніг може зійти з крутих схилів навіть через невелике навантаження. Також тут можливе сходження природних лавин.

Якщо ви вирішили зустрічати Новий рік у Карпатах, погода дозволить вам активно відпочити та потренуватися на лижних трасах: сильні морози тимчасово відступили, сніговий покрив підтримується завдяки щоденним снігопадам, а швидкість вітру не перевищує 6–7 м/с.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: