fbpx
Сьогодні
19:16 28 Гру 2021

Литва: вимоги Росії не відповідають міжнародному праву

Міністр національної оборони Арвідас Анушаускас заявив, що не має високих очікувань щодо переговорів, запланованих на січень між Росією і США

За словами А. Анушаускаса, повідомляє  LRT, вимоги, висунуті Росією, порушують міжнародне право і не принесуть стабільності в Східну Європу.

За словами міністра національної оборони, який виступив на радіо RTL, ситуація з безпекою не змінилася на краще і залишається складною.

"Я вважаю, що такі остаточні вимоги Путіна повинні бути відкинуті, і, по суті, вимоги повинні бути висунуті самому Путіну. Тому що червоні лінії, які захід намалював і досі малює, в тому числі і в Україні, він багато разів порушував", – сказав Анусаускас.

"Я б не говорив про розгром України, тому що я думаю, що Україна має і здатність, і сили серйозно протистояти і захищати свій суверенітет. Я думаю, що  це і буде зроблено", наголосив Анушаускас в інтерв'ю програмі Morning Sounds.

Нагадаємо, що переговори між Москвою і НАТО заплановані на 12 січня, а зустріч Між Росією і Організацією з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), до якої входять США, запланована на 13 січня.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: