fbpx
Сьогодні
13:43 28 Гру 2021

ДБР почало розслідування щодо Гогілашвілі

ДБР почало досудове розслідування за фактом можливого вчинення колишнім заступником міністра внутрішніх справ Олександром Гогілашвілі службового підроблення, а також за фактом можливого перевищення ним службових повноважень під час перетину блокпоста в Донецькій області.

Про це у Телеграмі повідомив народний депутат, голова міжфракційного об'єднання «Розумна політика» Дмитро Разумков.

Він посилається на інформацію, що міститься у відповіді на депутатське звернення МФО до ДБР.

«За ініціативою МФО «Розумна політика» Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування за фактом можливого вчинення Олександром Гогілашвілі службового підроблення за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України, а також досудове розслідування за фактом можливого перевищення службових повноважень під час перетину блокпоста в Донецькій області», – поінформував Разумков, оприлюднивши копію відповіді від ДБР.

Окрім цього, посилаючись на відповідь Офісу генерального прокурора, народний депутат зазначив, що ОГП долучив звернення МФО «Розумна політика» щодо можливого опору працівникові правоохоронного органу до відповідної кримінальної справи.

Разумков висловив сподівання, що розслідування у справі Гогілашвілі буде швидким та об'єктивним.

Як повідомляла Рубрика, заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі влаштував скандал на блокпості при в'їзді в Донецьку область через те, що його автомобіль зупинили й попросили показати документи.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що ініціює дисциплінарне провадження щодо свого заступника. Він додав, що особисто вивчить усі деталі того, що сталося, і «прийме відповідні управлінські рішення».

Президент Зеленський 12 грудня закликав Кабінет Міністрів розглянути питання про звільнення Гогілашвілі у зв'язку з інцидентом.

13 грудня Кабмін звільнив Гогілашвілі з посади заступника міністра внутрішніх справ за власним бажанням.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: